We kennen het allemaal

Eén keer in de zoveel tijd heb je pech. Je haar lukt niet en je vervloekt alles en iedereen. Zelfs je vrienden kunnen je niet troosten. Morgen dan maar hopen dat het niet nog eens gebeurt. But wait! Met deze tips voorkom je de klassieke bad hair day.

Go go go!

1. Was je haar regelmatig

Schoon en gezond haar is de basis voor het voorkomen van een bad hair day. Als je haar vettig oogt, sta je al 1-0 achter. Heb je droog haar? Was je haar dan met een milde shampoo. Daarnaast raden we je aan om een hydraterende conditioner te gebruiken. Wanneer je weet dat je een bad hair day hebt? Als iemand zegt: Hey! Nice, die out-of-bed-look! En jij denkt, uhm bedankt, I guess..

De beste manier om dit te voorkomen is om iedere ochtend je haar te wassen. Lukt je haar niet? Was je haar dan opnieuw met een milde shampoo en restyle je haar helemaal opnieuw. Dit is de beste optie om alsnog met een fresh kapsel voor de dag te komen.

2. Gebruik geen goedkope haarproducten en switch elke maand

Wax voor €0,99? Klinkt verleidelijk, maar uiteindelijk is de pot leeg na 3 keer gebruiken. Vermijd de goedkopere haarproducten als je een bad hair day wil voorkomen. Goedkopere producten zijn vettiger en bevatten vaak ingrediënten die moeilijk zijn uit te wassen of je haar beschadigen. Daarnaast raden we je aan om elke maand te switchen van shampoo en conditioner. Dit komt omdat je haar na een aantal weken gewend raakt aan je haarproducten, blijf dus je haar verrassen met andere merken.

3. Ga om de 3 weken naar de kapper

Je haar goed in model krijgen, is natuurlijk veel makkelijker als je net bij de kapper bent geweest, duh. Beetje vanzelfsprekend, maar toch goed om te noemen!

X